donderdag 5 maart 2009

De stand van zaken 5 maart

Dit is ons tweede bericht in de voorbereiding naar een 4de Music for Gaza CD-ruilbeurs en benefietconcert in Heerlen. Klik hier als je dit blog voor het eerst bezoekt!

Merlijn Twaalfhoven stuurde vandaag een nieuwsbrief rond vanuit Stichting La Vie Sur Terre, de organisatie achter de Music for Gaza projecten:

"Afgelopen januari organiseerde ik samen met een team van vrijwilligers een drietal benefiet avonden in Amsterdam, Tilburg en Utrecht. Kijk voor een mooie reportage op Mambapoint TV. Het publiek werd uitgenodigd hun overtollige CD’s mee te nemen en met elkaar te ruilen. Ook waren er optredens van o.a. Susies Haarlok en The Tunes.

Doel was om geld in te zamelen voor een groot muziekproject dat we willen opzetten voor kinderen in Gaza in samenwerking met de lokale muziekschool die zwaar getroffen is. Muziek geeft mensen de mogelijkheid hun gevoelens te uiten. Juist op plekken waar angst en tragedie heersen verliezen mensen het vermogen om te communiceren met een open hart. Met name voor kinderen kan muziek een belangrijke rol spelen bij het verwerken van de trauma’s die recentelijk weer zijn ontstaan.

We hebben in totaal €5237,- opgehaald. Aan donaties via het gironummer is tot nu toe €759,85 binnengekomen. Ik ben enorm blij met alle bijdragen. Sommigen gaven meer dan 100,- en De Oecumenische Basisgroep ‘De As’ uit Heerenveen vergaarde meer dan €200,-. Dat is werkelijk heel bijzonder!

Om te zorgen dat het muziekproject dat ik wil organiseren voor de kinderen van Gaza geen éénmalige gebeurtenis wordt, maar we echt lokale muziekdocenten kunnen opleiden en het mogelijk kunnen maken dat ze enkele jaren met een groot aantal kinderen aan het werk gaan, streef ik naar een veel hoger bedrag. Het is tegelijkertijd slechts een klein begin dus daarom ga ik door met het organiseren van verschillende activiteiten."

Als je iets wilt doneren, dan is elk bedrag meer dan welkom op rekening nr. 9442547 t.n.v. Stichting La Vie sur Terre in Amsterdam o.v.v. “Donatie Gaza”.

Dat vervolg komt er dus op zondag 3 mei. Wat kunnen we je na een paar dagen intensief lobbyen, mailen, vergaderen en telefoneren weer vertellen?

Info-stand op het 5 mei Bevrijdingsfestival Limburg in Roermond
Ronald Kohnen, directeur van de festivalorganisatie COS Limburg (centrum voor internationale samenwerking) bood ons een kraam aan op het 25.000 bezoekers tellende festival in Roermond omdat ze niet kunnen participeren op zondag 3 mei. De organisatie is uiteraard zelf druk bezig! Desalniettemin ondersteunt COS Limburg ons initiatief van harte, vandaar dat we er op 5 mei in vol ornaat bij zijn met een Music for Gaza info-stand. Wat kun je daar verwachten? Uiteraard CD's voor minimaal 1 euro per stuk, diverse brochures over interessante en goede projecten en leuke artikelen die je kunt kopen om het muziekproject te ondersteunen. Ga je naar het Bevrijdingsfestival in Roermond? Kom dan zeker even naar onze kraam! Wil je als vrijwilliger meehelpen die dag? Laat het ons weten en stuur een email naar musicforgaza(AT)gmail.com

De Music for Gaza loterij
Zoals in ons eerste bericht al werd aangegeven, krijgt iedere bezoeker op 3 mei een gratis lot. We zijn nog druk doende met het samenstellen van een leuke prijzenpot, maar hebben naast enkele gesigneerde Rowwen Heze CD's ook passende literatuur weten te vergaren. Uitgeverij Podium in Amsterdam (nogmaals hartelijk dank!) stelde zonder aarzelen drie boeken beschikbaar voor onze loterij. Een voor sommigen controversieel boek van journaliste Eva Ludemann over haar ervaringen in de Gazastrook, "Wij blazen uw auto even op" en twee boeken van de bekende schrijver/journalist en Zomergasten-presentator Joris Luyendijk, "Een goede man slaat soms zijn vrouw" en "Een tipje van de sluier" (islam voor beginners). En voor de verzamelaars, een promo copy van Madeleine Peyroux's sfeervolle album "Half the Perfect World" in een mooi boekwerkje met tekst en fotomateriaal.



Sponsors gezocht!
We zijn ook nog steeds op zoek naar sponsors voor de concertzaal, maar kunnen verheugd mededelen dat de eerste twee zich al gemeld hebben. Een van onze partners in de organisatie, Vredesburo Heerlen en Heerlen Mondiaal beten de spits af. Maar we hebben meer sponsors nodig voor een leuke en gevarieerde programmering in De Nieuwe Nor!

Wat kun je als sponsor verwachten?
Organisaties en bedrijven komen met naam en/of logo op flyers en posters te staan, maar zullen ook op onze info-stand tijdens het Bevrijdingsfestival Limburg op 5 mei ruimschoots in beeld zijn. Verder draag je bij aan een geweldig doel, namelijk de wederopbouw van de muziekschool in Gaza en de ontwikkeling van muziekprojecten en muziektherapeutische programma's voor Palestijnse kinderen. Help dus mee dit mooie doel van Merlijn Twaalfhoven te verwezenlijken en sponsor 85 euro voor een spetterende concertavond in De Nieuwe Nor.

Ook onder de bands die zich voor het benefietconcert opgaven is grote betrokkenheid bij het muziekproject te bespeuren. Zo bood Roy van den Boorn van Soundmaze spontaan zijn hulp aan bij het zoeken naar sponsors en liet ook DJ Noisebag zich niet onbetuigd, waarvoor een dikke thumbs up. Mariam Er-Rabhi van dansschool Future Vibes heeft ook aardig wat muzikanten, rappers en muziekliefhebbers gemaild de afgelopen dagen, heel erg bedankt daarvoor!

Wil je ook meehelpen aan het realiseren van Music for Gaza in Heerlen op 3 mei in De Nieuwe Nor, stuur dan een email op musicforgaza(AT)gmail.com

Wij werken achter de schermen vooral stevig verder en houden je op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Tot het volgend bericht!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten