woensdag 29 april 2009

Zondagavond 3 mei: Documentaire The Game

Nog een paar dagen en dan is het zover. Dan heten wij jullie graag welkom op de 4de editie van Music for Gaza in De Nieuwe Nor te Heerlen, Pancratiusstraat 30.

Er wordt zelfs deze week nog hard gewerkt om een en ander in orde te krijgen, zo krijgen we van Cordaid nog een DVD die we op zondagavond in het cafe zullen vertonen: The Game van Tinus Kramer, een korte documentaire over een theaterstuk dat gespeeld wordt door jongeren uit Gaza. The Game is een absurdistische komedie, die gebaseerd is op de situatie van voortdurende schaarste in Gaza. Doordat Israël de grenzen controleert, is het nooit zeker welke artikelen voorhanden zijn en welke niet. Het leven van de vier vrienden in Plan A – The Game wordt volledig in beslag genomen door dingen die er níet zijn: cola, scheermesjes, wc-papier. Ze maken de wildste plannen om de spullen die ze nodig hebben toch te pakken te krijgen. In hun plannenmakerij wordt de harde realiteit uiteindelijk bijna een spel. Want hun fantasie kent geen grenzen.

Plan A – The Game is een voorstelling voor jongeren vanaf 14 jaar. Het stuk is geschreven door Jackie Lubeck en geregisseerd door de Nederlandse theatermaker Jan Willems.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten