zaterdag 28 februari 2009

Music For Gaza in Heerlen!

Welkom op het weblog van Music For Gaza, het project van componist-musicus Merlijn Twaalfhoven. We zijn druk bezig met de voorbereidingen van een vierde en Limburgse editie van het Music For Gaza project, een CD-ruilbeurs en benefietconcert. Dit keer in het zuiden des lands, namelijk in de stad Heerlen.

Cultureel Cafe De Nor opent er gastvrij de deuren voor ons project en in samenwerking met het Centrum voor Diversiteit en het Vredesburo Heerlen gaan we aan de slag om er op 3 mei een gedenkwaardige dag van te maken. We hebben twee maanden om alles rond te krijgen, heel spannend dus!

Wat is precies de bedoeling?

Sponsors gezocht!
We zoeken minimaal tien sponsors voor 85 euro elk die samen de kosten van de concertzaal De Nieuwe Nor op zich nemen. Via een oproep op o.a. het prikbord van de SPL (Stichting Popmuziek Limburg) website hebben zich al een aantal bands, DJ's en vrijwilligers gemeld waaronder Wild Bill & The Alabama Speed Steamers, Offroad, Black Mantis, Soundmaze, Crimson Aces, DJ Noisebag, Sagol 59 & the Corner Prophets (Israel), MC Big A (Libanon/ Detroit USA) & Hanouneh (Zweden), Afrock & Da Sole (Tunesie), Funkmonster, Coral Egan (Montreal, Canada), Freestroke en de swingende soul/pop/funk formatie X-Libris. Een rondje "Rock, Funk & Hip Hop 4 Gaza" zou zeker niet misstaan in een gevarieerd multicultureel programma. We zijn uiteraard erg blij met hun belangstelling, maar dan moeten we eerst de sponsoring rond zien te krijgen! Daarnaast programmeren we voor de middag akoestische muziek in het cafe.

Urban & Street Dance demonstratie
Mariam Er-Rabhi van de nieuwe Future Vibes Dance school zal op zondagmiddag niet alleen een spetterend urban & street dance optreden verzorgen, ze geeft ook GRATIS 1 uur les, dus erg leuk voor de jeugd!

Vertel je verhaal
Met het Centrum voor Diversiteit hebben we een vruchtbaar eerste gesprek gehad. Cecile Weijs en Hanan Maazouzi kwamen met interessante suggesties. Vandaar dat deze vierde Music For Gaza ook in het teken zal staan van een stukje mondiale bewustwording, met een spelenderwijs educatief tintje. Er wordt een dialoog georganiseerd waarin genodigden hun verhaal en visie delen met een ander, luisterend naar een ander. Geen debat, geen discussie, maar een ouderwets goed gesprek!

Infostand en producten
Zoals gezegd heeft Music For Gaza een educatief tintje. Via een infostand kunnen bezoekers kennis maken met diverse humanitaire en culturele projecten, initiatieven en organisaties. Dat varieert van gecombineerde Palestijns-Israelische vredesbewegingen tot bio-dynamische boerenbedrijven en reizende tentoonstellingen. Met folders, brochures en producten brengen wij de Palestijns-Arabische, maar ook de Israelisch-Joodse cultuur binnen handbereik.

Toekomstmuziek
Alhoewel dit project specifiek voor de kinderen in Gaza is opgezet, sluiten we een toekomstige samenwerking met het Israelische stadje Sderot niet uit. Er zijn ondertussen goede contacten opgebouwd met inwoners van Sderot die daar al acht jaar onder het juk van raketaanvallen leven. De kinderen in Sderot zijn net als de kinderen in Gaza slachtoffer van omstandigheden en ook gebaat met de belevenis van een mooi en muziektherapeutisch project. Sderot staat er absoluut welwillend tegenover en ook al is het momenteel nog niet mogelijk, de Palestijnse kinderen zijn er zeker welkom voor een toekomstig muziekproject!

Doneer leuke items voor de Music For Gaza loterij!
Als toegangsprijs hebben we een aantal opties bedacht. Niet iedereen zal minimaal 10 CD's, DVD's of LP's kunnen doneren. Vandaar dat we een variatie op het thema bieden: GRATIS entree met minimaal 10 CD's of 2 euro met 5 CD's of 4 euro zonder CD's. Elke bezoeker krijgt gratis een lot waarmee er kans wordt gemaakt op leuke prijzen. En uiteraard kun je zelf weer CD's, DVD's of LP's uitzoeken voor tenminste 1 euro per stuk.

Rowwen Heze doneert enkele van hun CD's en singles en is daarmee de eerste band die dit Limburgse Music For Gaza initiatief op ludieke wijze ondersteunt. Ben of ken je een bekende Nederlander, muzikant, kunstenaar, ondernemer, restaurateur of gulle Limburger die een leuke prijs voor onze loterij ter beschikking wilt stellen, aarzel niet en neem snel via email contact met ons op: musicforgaza@email.com

Hapjes en drankjes
Bij cultuur en muziek hoort ook lekker eten en drinken. Het Centrum voor Diversiteit beschikt over een zeer getalenteerd multicultureel kookteam dat in de goed uitgeruste keuken van De Nieuwe Nor diverse hapjes en wellicht een maaltijd bereiden zal. Uiteraard zullen typisch Palestijnse ingredienten en recepten in dit multicultureel smakenpalet niet ontbreken!

Muziekscholen in Limburg en Glaspaleis
Een actie voor de muziekschool in Gaza City zou niet compleet zijn zonder participatie van de muziekscholen in de regio of provincie Limburg. We hopen dan ook dat de besturen, docenten en leerlingen hun medewerking kunnen verlenen door bijvoorbeeld een mooie uitvoering te geven in de hal van het Glaspaleis. Merlijn Twaalfhoven, de bedenker van Music For Gaza, zou daar ook enkele films kunnen tonen en iets vertellen over zijn projecten in Bethlehem en Jordanie.

Vrijwilligers gezocht!
We hebben nogal wat plannen, zoals je leest! Maar om van deze dag een compleet geslaagde dag te maken, zijn we op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn te helpen met diverse taken. Heb je affiniteit met onze doelstellingen en ben je beschikbaar op zondag 3 mei, stuur dan een email naar musicforgaza@gmail.com en geef aan waarmee je ons van dienst kunt zijn.

Tot zover dit eerste blog. We houden je op de hoogte van onze vorderingen!

Voor meer informatie, bezoek onze website: http://www.musicforgaza.net